Κοτοπιτάκια με γιαούρτι

Κοτοπιτάκια με γιαούρτι

35 λεπτά
Για 15 πιτάκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Το αποσύρετε με την τρυπητή κουτάλα. Καθαρίζετε το κοτόπουλο από τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Λιώνετε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζετε τα κρεμμύδια. Προσθέτετε τον κύβο και σιγοβράζετε 10’. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το σιμιγδάλι και το τρίμμα της φέτας. Χτυπάτε τα 3 ολόκληρα αυγά και τον 1 κρόκο με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο και τα προσθέτετε στο μείγμα του γιαουρτιού. Κατεβάζετε τα κρεμμύδια από τη φωτιά και τους προσθέτετε το κοτόπουλο, το μαϊντανό και το μείγμα του γιαουρτιού.

Βήμα 3

Κόβετε κάθε φύλλο σε 3 φαρδιές λωρίδες. Τις αλείφετε με λάδι και τις τοπο- θετείτε ανά δύο τη μια πάνω στην άλλη. Απλώνετε στη μια άκρη 1-2 κουταλιές από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε σε ρολάκι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας 15 ρολάκια.

Βήμα 4

Αλείφετε την επιφάνειά τους με το δεύτερο κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα. Βάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε 30’-35’ στους 200° C, μέχρι να ροδίσουν καλ

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

10 φύλλα κρούστας για πίτες Xρυσή Ζύμη
3 ολόκληρα αυγά και 2 κρόκοι επιπλέον
3 μπούτια κοτόπουλου ολόκληρα με πέτσα και κόκαλα
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κύβος λαχανικών
2 φλιτζάνια του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φέτα
2/3του φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγο γάλα
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο