Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

Για ένα ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Κρεατόπιτα Κεφαλονίτικη

 

Βήμα 1

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το κρέας με το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και ρίχνουμε τις ντομάτες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον μαϊντανό και αν χρειαστεί, λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας για 1 ώρα, ίσως και περισσότερο, το δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε.

Βήμα 2

Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με βούτυρο, στρώνουμε τα 2 φύλλα για να καλύψουμε το ταψί και τα πλαϊνά του τοιχώματα, ρίχνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 3

Χαράζουμε την πίτα με προσοχή για να μη βγει η γέμιση και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 2 συσκευασίες Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη
  • 1 κιλό μοσχάρι σε κυβάκια
  • 1 κιλό γίδα σε κυβάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • καθαρισμένες και πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ντοματοχυμός
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σούπας
  • κέτσαπ
  • 2 -3 κ. σούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • 150 γρ. ξερή μυζήθρα
  • τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα (κατά βούληση)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο