Κρεατόπιτα με μπίρα

Κρεατόπιτα με μπίρα

Για 1 ταψί
Δύσκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δύσκολη

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το αλευρώνουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με την μπίρα. Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον πουρέ ντομάτας και το ζωμό κότας. Επειτα, όλα αυτά τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 2

Για τα καρότα: Κόβουμε τα καρότα στο σχήμα της αρεσκείας μας και τα αναμιγνύουμε με το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Βήμα 3

Για την καραμελωμένη σελινόριζα: Κόβουμε τη σελινόριζα σε κύβους. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει σοτάρουμε τη σελινόριζα μέχρι να καραμελώσει. Σβήνουμε με το ζωμό και σιγοβράζουμε.

Βήμα 4

Οταν το μοσχάρι μαγειρευτεί -χρειάζεται 40 με 45 λεπτά, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Το σουρώνουμε για να μην έχει πολλά υγρά. Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί, το αλείφουμε με λάδι και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα, καλύπτοντας τα πλαϊνά του ταψιού και αφήνοντας το μισό φύλλο να εξέχει από το ταψί. Βουτυρώνουμε άλλο ένα φύλλο και το βάζουμε στο κέντρο. Ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το κρέας. Διπλώνουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, σκεπάζοντάς το. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που αλείφουμε με ένα χτυπημένο αβγό. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2535 λεπτά στους 180ο C. Μόλις η κρεατόπιτα είναι έτοιμη, κόβουμε ένα κομμάτι, ζεσταίνουμε τη σελινόριζα και γαρνίρουμε με το τουρσί καρότου

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
800 γρ. μοσχαρίσια σπάλα
100 γρ. αλεύρι
50 ml ηλιέλαιο
600 ml ζωμό κότας
50 γρ. πουρέ ντομάτας
200 ml μπίρα stout
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. κρεμμύδι
1 χτυπημένο αβγό

Για τη σελινόριζα
400 γρ. σελινόριζα
100 γρ. βούτυρο
100 ml ζωμό κότας

Για τα καρότα
2 καρότα
100 ml ξίδι λευκού κρασιού
50 ml νερό
25 γρ. ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι