Κρεμμυδόπιτα σκεπαστή

Κρεμμυδόπιτα σκεπαστή

1 ώρα και 40 λεπτά
Για 1 ταψί
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Σιγοβράζετε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό 15’-20’. Τα στραγγίζετε και, όταν κρυώσουν, τα στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας, μέχρι να βγει όλο το νερό τους.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε με τα κρεμμύδια, το λάδι, τη φέτα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά.

Βήμα 3

Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί, ώστε να εξέχει λίγο γύρω γύρω. Απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα με τα κρεμμύδια.

Βήμα 4

Διπλώνετε τα περισσεύματα της ζύμης προς το κέντρο της πίτας και καλύπτετε την επιφάνεια της πίτας με το δεύτερο φύλλο. Αλείφε- τε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο και ψήνετε την πίτα 40’-45’ στους 200° C, μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία σφολιάτα Xρυσή Ζύμη
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
800 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 αυγά
300 γρ. τρίμμα φέτας
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για να δώσετε το δικτυωτό σχήμα που βλέπετε στη φωτογραφία πρέπει να εφοδιαστείτε με το ειδικό εργαλείο.

Χρυσή Ζυμηυ