Κρεμμυδοτυρόπιτα

Κρεμμυδοτυρόπιτα

Για 1 ταψί 25x35εκ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Κρεμμυδοτυρόπιτα

Βήμα 1

Βγάζετε τη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και την αφήνετε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε όλα τα κρεμμύδια με το πράσο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, πασπαλίζοντας με λίγο αλάτι. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό κα ι τον άνηθο και ανακατεύετε. Τέλος, προσθέτετε τα τυριά και τα αβγά και ανακατεύετε ξανά. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί διαστάσεων 25×35εκ. και στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας αφήνοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο απλώνετε ελαφρώς τσαλακωτά, έτσι ώστε να έρθει στις διαστάσεις του ταψιού. Βρέχετε με λίγο νερό το φύλλο γύρω γύρω και ενώνετε το πάνω με το κάτω φύλλο, σχηματίζοντας έναν μικρό κόθρο γύρω από την πίτα.

Βήμα 3

Με ένα καλαμάκι κάνετε δυο τρεις τρύπες στη μέση της κρεμμυδοτυρόπιτας, αλείφετε παντού με τον χτυπημένο κρόκο του αβγού και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
  • 1 μεγάλο πράσο, σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 250γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 250γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 αβγά + 1 ασπράδι χτυπημένα (για τη γέμιση)
  • 1 κρόκο αβγού χτυπημένο με λίγο νερό (για το τελείωμα)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο