Λαχανόπιτα φτωχή

Λαχανόπιτα φτωχή

2 ώρες
Για 1 ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Πασπαλίζετε τα χόρτα με αλάτι και τα τρίβετε με τα χέρια σας. Τα βάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν πιέζοντάς τα μερικές φορές με τις παλάμες σας.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ροδίζετε τα ξερά κρεμμύδια με το μισό λάδι. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύετε. Μόλις μαραθούν προσθέτετε τα χόρτα, καλά στυμμένα και χοντροκομμένα, και σιγοβράζετε για 10 λεπτά μέχρι να εξα- τμισθεί όλο το νερό τους. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το δυόσμο, το μαϊντανό, το σιμιγδάλι ή τον τραχανά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στρώνετε τα μισά χωριάτικα φύλλα σε λαδωμένο ταψί (αλείφοντας κάθε φύλλο με λάδι) και ρίχνετε από πάνω τη γέμιση. Την απλώνετε ομοιόμορφα. Στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα καλά λαδωμένα, κόβετε τα περισσεύματά τους, αλείφετε την επιφάνεια με λίγο λάδι και ραντίζετε με λίγο νερό.

Βήμα 4

Γυρίζετε το φύλλο που εξέχει. Φτιάχνετε έναν κόθρο, τρυπάτε την επιφάνεια της πίτας μ’ ένα πιρούνι και ψήνετε στους 200°C,  1 ώρα, μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Xρυσή Ζύμη
3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
1 κιλό χόρτα διάφορα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ή άνηθο ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ή τραχανάς
αλάτι χονδρό
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ορεκτικό
Πίτες

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά

Χρυσή Ζύμη