Λεμονόπιτα

Λεμονόπιτα

40 λεπτά
Για 1 ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λίγο από το βούτυρο της συνταγής. Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου και το σουρώνουμε σφιχτά. Τοποθετούμε το βουτυρωμένο φύλλο στο πυρέξ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακουμπώντας τα φύλλα στη σειρά, δίπλα δίπλα.

Βήμα 2

Αφού γεμίσουμε όλο το σκεύος με τα φύλλα, τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών. Περιχύνουμε το γλυκό με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να σφίξει η κρέμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό των λεμονιών σε κατσαρολάκι για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

Βήμα 3

Βγάζουμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρουμε κρύα με παγωτό καϊμάκι.

 

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αβγά
2 λεμόνια (τον χυμό και το ξύσμα)
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
11/2 φλιτζάνι νερό
2 λεμόνια (το χυμό)