Ανάλαφρη Λεμονόπιτα με φύλλο κρούστας

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με λίγο από το βούτυρο της συνταγής. Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με λίγο βούτυρο με τη βοήθεια ενός πινέλου και το σουρώνουμε σφιχτά. Τοποθετούμε το βουτυρωμένο φύλλο στο πυρέξ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακουμπώντας τα φύλλα στη σειρά, δίπλα δίπλα.  

 

Αφού γεμίσουμε όλο το σκεύος με τα φύλλα, τα ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους. Χτυπάμε σε βαθύ μπολ με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αβγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών. Περιχύνουμε το γλυκό με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να σφίξει η κρέμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό των λεμονιών σε κατσαρολάκι για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό.

 

Βγάζουμε τη λεμονόπιτα από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Τη σερβίρουμε κρύα με παγωτό καϊμάκι.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.