Λεπτό καταΐφι με τυρί κρέμα

Λεπτό καταΐφι με τυρί κρέμα

50 λεπτά
Για ένα ταψάκι
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο στα μικροκύματα για να λιώσει χωρίς να καεί. Ανοίγουμε με τα χέρια μας  πολύ καλά το φύλλο καταΐφι, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου κόμπους. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Βάζουμε το μισό φύλλο στο ταψί πιέζοντας προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά. Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο φύλλο και βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς για 1 ώρα. Μόλις περάσουν τα 50  λεπτά ψησίματος, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 1 λεπτό.
Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία καταΐφι Χρυσή Ζύμη
500 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
1 αυγό ολόκληρο

Για το σιροπι
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
80 γρ. γλυκόζη
50 γρ. φιστίκι τριμμένο για γαρνίρισμα