Μακαρονόπιτα με κασέρι

Μακαρονόπιτα με κασέρι

60 λεπτά
Για ένα ταψί
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη το κασέρι και κομματιάζετε με πιρούνι τη φέτα. Ζε- σταίνετε τα 3/4 από το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με δυνατές κινήσεις. Κατό- πιν ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρις ότου δέσει η κρέμα.

Βήμα 2 Αποσύρετε το σκεύος από την εστία και, μόλις η κρέμα κρυώσει λίγο, προ- σθέτετε τα 3 αυγά χτυπημένα και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζετε. Τα αναμειγνύετε με την κρέμα, ρίχνετε τα τυριά, τον άνηθο και τα υπόλοιπα αυγά και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε 4-5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο αλείφοντάς τα ανάμεσα με βούτυρο λιωμένο. Απλώνετε πάνω το μείγμα με τα μακαρόνια και την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης βουτυρωμένα. Ψήνετε τη μακαρονόπιτα 1 ώρα στους 200° C και τη σερβίρετε ζεστή.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία χωριάτικη ζύμη ή φύλλα κρούστας Xρυσή Ζύμη
500 γρ. μακαρόνια Νο 2 ή 3
400 γρ. κασέρι
300 γρ. φέτα
200 γρ. βούτυρο
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 λίτρο γάλα
5 αυγά
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο