Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

60 λεπτά
Για 1 μέτριο ταψί
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεµµυδάκια µαζί µε όλα µανιτάρια και το σκόρδο µέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον άνηθο, τον µαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Αφήνετε το µίγµα να κρυώσει και βουτυρώνετε ένα µακρόστενο ταψάκι. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάτε τη ζύµη µε πιρούνι σε διάφορα σηµεία.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αβγά µε το γιαούρτι και προσθέτετε το τριµµένο κασέρι. Ρίχνετε και το µίγµα των µανιταριών και ανακατεύετε. Αδειάζετε το τελικό µίγµα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και σκεπάζετε την πίτα µε το δεύτερο φύλλο. Κόβετε τη ζύµη που περισσεύει λίγο πιο έξω από την περιφέρεια του ταψιού και αφού βρέξετε περιμετρικά τη ζύµη, την πιάνετε µε τις άκρες του κάτω φύλλου της σφολιάτας και πιέζετε µε τα δάχτυλα να ενωθούν. Τρυπάτε την επιφάνεια της πίτας και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο µέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Βήμα 4

Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντας σε κοµµάτια.

1 πακέτο Σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ 
500γρ. µανιτάρια πλευρώτους, σε µικρά κοµµάτια
250γρ. µανιτάρια µικρά λευκά
5 κρεµµυδάκια φρέσκα, ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένο
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκοµµένο
½ φλιτζάνι µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
250γρ. κασέρι χοντροτριµµένο στον τρίφτη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αβγά
αλάτι, πιπέρι