Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα

30 λεπτά
Εύκολη
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ξεπαγώστε τη σφολιάτα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε στο λάδι μαζί με τα ντοματάκια μέχρι να ροδίσουν. Ρίξτε τα μανιτάρια, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το ζαμπόν και το αλάτοπίπερο. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να σωθεί το νερό τους. Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα. Έπειτα, ρίξτε το τριμμένοκασέρι σε όλη την επιφάνει και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.

Βήμα 3

Χαράξτε την πίτα και αλείψτε με αβγό. Ψήστε στους 180°C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
500 γρ. μανιτάρια σε φέτες
500 γρ. ντοματάκια
250 γρ. ζαμπόν
250 γρ. κασέρι τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλάκια μαϊντανό
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι για σοτάρισμα
1 αβγό χτυπημένο για άλειμμα
αλάτι-πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες