Μαραθόπιτα

Μαραθόπιτα

Για ένα ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ξετυλίγουμε τα φύλλα σφολιάτας. Λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε πάνω το φύλλο σφολιάτας. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα τοιχώματα (το φύλλο θα εξέχει. Ρίχνουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε πρώτα το πράσο, τα κρεμμυδάκια, το φινόκιο, το σπανάκι και μετά από 4 – 5 λεπτά προσθέτουμε το μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και όταν το μείγμα μείνει χωρίς υγρά σβήνουμε με τη 1 κουταλιά ούζο. Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το αυγό που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Κλείνουμε την πίτα με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει από το ταψί. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι την πίτα (όχι μέχρι κάτω) και την αλείφουμε με τον κρόκο, τον οποίο έχουμε αραιώσει με 2 κουτ. σούπας νερό.

Βήμα 3

Βάζουμε την πίτα στον φούρνο για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 πράσο, μόνο το άσπρο μέρος, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φινόκιο, ψιλοκομμένα σε φέτες
250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
3 φλιτζ. μάραθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι – πιπέρι
1 κουτ. σούπας ούζο
1 αυγό + 1 κρόκος
½ φλιτζ. κεφαλοτύρι, τριμμένο