Μασουράκια με μαστίχα

Μασουράκια με μαστίχα

35 λεπτά
Για 8 μασουράκια
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Ρίχνετε σε μπολ το ινδοκάρυδο, τα καρύδια, τη μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη, την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τα αυγά χτυπημένα. Τα ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί. Στρώνετε τα φύλλα σε επίπεδη επιφά νεια. Κόβετε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος. Βουτυρώνετε καλά τα 2 μισά κομμάτια φύλλου και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο. Απλώνετε γέμιση κατά μήκος της στενής πλευράς 23 εκ. από την άκρη του φύλλου.

Βήμα 3

Διπλώνετε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγετε σε ρολό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση. Τοποθετείτε τα ρολάκια (μασουράκια) στο ταψί σας αφήνοντας απόσταση 23 εκ. μεταξύ τους. Τα βουτυρώνετε καλά.

Βήμα 4

Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20’25′ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 10′ περίπου. Σιροπιάζετε το γλυκό σας (τα μασουράκια πρέπει να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό).

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

8 φύλλα κρούστας για γλυκά Xρυσή Ζύμη
120 γρ. ινδοκάρυδο
200 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
6-7 κρυσταλλάκια μαστίχα
250 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
ο χυμός 1 λεμονιού