Μελιτζανόπιτα με κρεμμύδια

Μελιτζανόπιτα με κρεμμύδια

1 ώρα
Για 1 ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι για να ξεπικρίσουν. Ξεπλένουμε με νερό, στεγνώνουμε καλά σε μία πετσέτα και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε σε άλλο τηγάνι με 1/2 φλιτζάνι λάδι τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Μουλιάζουμε τον τραχανά με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αναμειγνύουμε τις μελιτζάνες με τα κρεμμύδια, τον τραχανά και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα πέντε πρώτα φύλλα αφού πρώτα τα λαδώσουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα επίσης λαδωμένα.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για 50-60 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας (φρέσκια ζύμη ψυγείου) Χρυσή Ζύμη
1 κιλό μελιτζάνες σε κύβους
5 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
1 + 1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τραχανά γλυκό
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι και πιπέρι