Mυκονιάτικη πίτα

Mυκονιάτικη πίτα

55-60 λεπτά
Για 1 ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Σε ένα μπολ λιώνετε με πιρούνι το τυρί και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το πιπέρι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον άνηθο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε ξανά πολύ καλά.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (διαμέτρου 36 εκ.). Στρώνετε τα μισά χωριάτικα φύλλα βουτυρώνοντας καλά το καθένα ως εξής: Στρώνετε το πρώτο φύλλο καλύπτοντας περίπου τα του πάτου και ένα μέρος από τα πλάγια του ταψιού, ώστε το φύλλο να εξέχει. Στρώνετε το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο καλύπτοντας αυτή τη φορά το μέρος του ταψιού που έμεινε ακάλυπτο. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα σταυρωτά.

Βήμα 3

Απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα χωριάτικα φύλλα βουτυρώνοντας και πάλι καλά το καθένα και βάζοντάς τα λίγο σουρωμένα. Κλείνετε την πίτα φτιάχνοντας έναν κόθρο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και χαράζετε την πίτα σε τριγωνικά κομμάτια.

Βήμα 4

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55′-60′ περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, τη ραντίζετε με λίγο νερό και τη σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας. Την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν την κόψετε

Ιδέα

Mπορείτε να φτιάξετε με πιο απλό τρόπο τη μυκονιάτικη πίτα χρησιμοποιώντας 2 φύλλα σφολιάτας κάτω και πάνω και βάζοντας ανάμεσα τη γέμιση με την τυροβολιά.

Δείτε την τεχνική για τέλειο κόθρο στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
500 γρ. τυροβολιά (τυρί Μυκόνου)
500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
5 αυγά
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. σουσάμι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων