Μιλφέιγ

Μιλφέιγ

1 ώρα και 30 λεπτά
Ένα μεγάλο μιλφέιγ
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Μιλφέιγ

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλο το γάλα εκτός από 100 ml. Ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη στην κατσαρόλα και ένα στικ βανίλιας και τους σπόρους του (αφού την ανοίξουμε με ένα μαχαίρι). Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Παίρνουμε ένα σύρμα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα 100 ml γάλα και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δε βάζουμε το κορν φλάουρ πριν το γάλα γιατί δε θα γίνει σωστή η ομογενοποίηση.

Βήμα 2
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας, το προσθέτουμε σε δόσεις με μία κουτάλα στο μπολ. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα. Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σφίξει η κρέμα μας. Βγάζουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε, να μη νιώθουμε γεύση από αλεύρι.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στην επιφάνεια εργασίας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη απ’ τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν την ψήσουμε και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας. Πατάμε με έναν πλάστη ελαφρά τη ζάχαρη μέχρι να μπει στα φύλλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα μας.  Η κάθε σφολιάτα θέλουμε να βγάλει 12 κομμάτια, έτσι κόβουμε στη μέση και από τις δύο πλευρές, και μετά στα 3.  Στρώνουμε λαδόκολα σε 2 ταψιά και βάζουμε τις σφολιάτες με την πλευρά που πασπαλίσαμε προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ακόμα και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 4
Σε ένα μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί, πρέπει να έχει σύσταση στραγγιστού γιαουρτιού.  Μόλις είναι έτοιμη και η κρέμα, την χτυπάμε λίγο στο μίξερ με το σύρμα για 20 μόνο δευτερόλεπτα!!  Ρίχνουμε τη σαντιγί μας στην κρέμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ ίσα – ίσα να αναμειχθούν. Μοιράζουμε την κρέμα μας σε 2 κορνέ.

Για τη συναρμολόγηση του Μιλφέιγ

Παίρνουμε το ένα κορνέ και βάζουμε λίγη κρέμα σε ένα ξύλο κοπής για να κολλήσει το γλυκό μας. Τοποθετούμε τις 6 σφολιάτες μας και απλώνουμε από πάνω με κρέμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να κάνουμε 3 στρώσεις από σφολιάτα και κρέμα. Με ένα κουτάλι φροντίζουμε να καλύψουμε το γλυκό μας με όλη την κρέμα.
Βάζουμε όση σφολιάτα έχει μείνει σε ένα μπολ (6 κομμάτια), τη θρυμματίζουμε, την ρίχνουμε από πάνω και από πλάγια για να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε το μιλφέιγ σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τη βάση
1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
άχνη για πασπάλισμα

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα, 3,5% λιπαρά
100 γρ. κορν φλάουρ
6 κρόκους
270 γρ. ζάχαρη
1 φασόλι βανίλιας
100 γρ. βούτυρο
ζάχαρη άχνη και έξτρα για το σερβίρισμα
200 ml  κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, παγωμένη