Μηλόπιτα σαν πάστα φλώρα

Μηλόπιτα σαν πάστα φλώρα

Για 8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170° C. Βάζετε τα μήλα με τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×28 εκ. και απλώνετε το ένα φύλλο ζύμης κουρού, κόβοντας ό, τι περισσεύει. Κόβετε το δεύτερο φύλλο ζύμης κουρού σε λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2

Με μια σπάτουλα αλείφετε τη στρωμένη ζύμη με μαρμελάδα. Απλώνετε τα ζαχαρωμένα μήλα και καλύπτετε την επιφάνεια τους με τις λωρίδες ζύμης που κόψατε. Αλείφετε τη μηλόπιτα με το μείγμα αυγού και ψήνετε για 25 – 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, πασπαλίζετε με λίγη μαύρη ζάχαρη.

Βήμα 3

Σερβίρετε τη μηλόπιτα ζεστή.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

 

1 κιλό μήλα, κομμένα σε κύβους
2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη και λίγη για το πασπάλισμα
1½ κ. γλυκού μείγμα από γαρίφαλο, κανέλα και μοσχοκάρυδο σε σκόνη
6 κ. σούπας μαρμελάδα κυδώνι ή πορτοκάλι ή βερίκοκο
1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
σε 1 κ. σούπας γάλα
λίγο βούτυρο για το άλειμμα του πυρίμαχου