Mini μπουρεκάκια με κρέμα και μέλι

Mini μπουρεκάκια με κρέμα και μέλι

30 λεπτά
Για 30 - 40 μπουρεκάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με μια κουτάλα τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αυγά. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνετε το 1/3 στο μπολ με το μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύετε. Αδειάζετε το καινούργιο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Τότε, κατεβάζετε από τη φωτιά και την αδειάζετε σε ένα καθαρό σκεύος. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C. Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας και τα κόβετε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Τα αλείφετε με βούτυρο και βάζετε μια κουταλιά κρέμας στην άκρη κάθε κομματιού, τα τυλίγετε σε μικρά ρολάκια διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες. Τα τοποθετείτε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πριν τα σερβίρετε, τα πασπαλίζετε με καβουρντισμένο σουσάμι και τα περιχύνετε με το μέλι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
160 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 – 3 κ. σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
150 ml μέλι

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
4 αυγά