Μισοφέγγαρα με μπολονέζ

Μισοφέγγαρα με μπολονέζ

20 λεπτά
Για 20 μισοφέγγαρα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί. Για τη σάλτσα μπολονέζ, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα για 3 – 4 λεπτά και ρίχνετε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, το τριμμένο καρότο, αλάτι και τον διαλυμένο πελτέ και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας περιστασιακά. Οταν σωθούν τα υγρά, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το μαϊντανό.

Βήμα 2

Αφήνετε τη σάλτσα μπολονέζ να κρυώσει εντελώς. Απλώνετε μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε στρογγυλό σφολιατάκι (στο κέντρο). Αλείφετε τις άκρες με το χτυπημένο αυγό και κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι ή με τις άκρες των δακτύλων και αλείφετε την επιφάνεια με αυγό.

Βήμα 3

Ψήνετε για περίπου 15 – 20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά Χρυσή Ζύμη
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε ½ φλιτζ. νερό
130 γρ. ντομάτα, τριμμένη
1 καρότο, τριμμένο
2 κ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
αλάτι