Μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο & κεράσι

Μπακλαβαδάκια με αμύγδαλο & κεράσι

1 ώρα & 10 λεπτά
Για 15-20 τεμάχια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Κόψτε τα Φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη με ρόδα κοψίματος σε μακρόστενες λωρίδες μήκους 3-4 εκ. Βάλτε σε ένα μπολ τα ασπράδια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Στη συνέχεια ρίξτε το αμύγδαλο μέσα στη μαρέγκα και ανακατέψτε απαλά και κυκλικά με σπάτουλα σιλικόνης.

Βήμα 2

Πάρτε τρία τρία τα φύλλα που είναι κομμένα σε λωρίδες και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο αφού τα βουτυρώσετε ελαφρώς. Βάλτε κατά μήκος τη γέμιση και τυλίξτε σε ρολάκι. Βουτυρώστε ένα ταψί διαμέτρου 25 εκ. και τοποθετήστε τα όρθια το ένα δίπλα στο άλλο. Βάλτε το ταψί στη μεσαία σχάρα στο φούρνο και ψήστε για 30΄-40΄.

Βήμα 3

Φτιάξτε το σιρόπι. Σε μεσαία κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Τοποθετήστε τη σε δυνατή φωτιά και αφού πάρει βράση, αφήστε τη για άλλα 5΄ να δέσει το σιρόπι. Κατεβάστε την από τη φωτιά. Βγάλτε το ταψί με τα μπακλαβαδάκια από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν για 15΄-20΄. Κατόπιν με μια κουτάλα περιχύστε τα με το ζεστό σιρόπι.

Βήμα 4

Κόψτε τα κερασάκια μαρασκίνο στη μέση και γαρνίρετε με μισό κερασάκι κάθε μπακλαβαδάκι.

 

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για τα μπακλαβαδάκια
1 πακέτο Φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη
1 κιλό αμύγδαλα ωμά χωρίς τη φλούδα, ψιλοτριμμένα
4 ασπράδια αυγών μεσαίου μεγέθους (120 γρ.)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το αλειμμα
30 γρ. βούτυρο ανάλατοαγελαδινό
30 γρ. βούτυρο γάλακτος

Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
720ml νερό
4ml χυμό λεμονιού

Για το γαρνιρισμα
10 κερασάκια μαρασκίνο