Μπακλαβαδάκια με κονφί πορτοκαλιού

Μπακλαβαδάκια με κονφί πορτοκαλιού

Για 1 ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι. Σε μπολ ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα τα καρύδια, το πορτοκάλι κονφί, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και στο τέλος βάζουμε τη γαλέτα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το κόβουμε σε λωρίδες περίπου 15 εκ. Με πινέλο βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια κάθε λωρίδας καλά και πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα καρύδια. Διπλώνουμε το φύλλο απαλά σε ρολό από τη μακριά πλευρά και το στρίβουμε στις άκρες.

Βήμα 3

Ακουμπάμε κάθε μπακλαβαδάκι σε καλά βουτυρωμένο ταψί φούρνου και το αλείφουμε σε όλη την εξωτερική επιφάνεια με βούτυρο.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βράζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Περιχύνουμε τα μπακλαβαδάκια με το αρωματικό σιρόπι.

Σημείωση:

Το σιρόπι πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου ενώ τα μπακλαβαδάκια μας πρέπει να είναι καυτά.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

6 φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
4-5 κ.σ. βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
100 γρ. πορτοκάλι κονφί
1 κ.σ. γαλέτα
2 κ.γ.κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
130 γρ. ζάχαρη
βούτυρο για το άλλειμα του ταψιού

Για το σιρόπι
1½ φλ. του τσαγιού
φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού