Mπατόν με σοκολάτα

Mπατόν με σοκολάτα

Για 20 μπατόν
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ανοίξτε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Κόψτε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς και μετά κά- θετα σε 5 λωρίδες. Αλείψτε με βούτυρο κάθε κομμάτι ζύμης, μοιράστε τα τριμμένα αμύγδαλα και πασπαλίστε με τις σταγόνες κουβερτούρας.

Βήμα 2

Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης μπροστά σας, πιάστε τις δύο διαμετρικά αντίθετες άκρες και διπλώστε τες λοξά προς τα μέσα, αφήνοντας περίπου ένα δάχτυλο κενό μεταξύ τους. Πιέστε τις άκρες με το δαχτυλό σας για να κολλήσουν στο κάτω μέρος τους. Ετοιμάστε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Βήμα 3

Βάλτε τα με την σειρά σε ταψί στρωμένο με αντικολλη- τικό χαρτί και ψήστε στους 165˚C για 25 – 30 λεπτά. Πασπαλίστε τα στριφτάρια με την άχνη ζάχαρη μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
400 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
100 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για καφέ
Γλυκές