Μπισκοτολούκουμα

Μπισκοτολούκουμα

20 λεπτά
Εύκολη
Για 25 τεμάχια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Νοστιμότατο κέρασμα με αφράτη Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη και μαλακά πολύχρωμα λουκούμια. Συνδυάζονται αρμονικά και δημιουργούν ένα γλυκό που μας ταξιδεύει στη Σύρο…

Για 25 τεμάχια

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολα ψησίματος.Πάρτε ένα μικρό λουκούμι και τινάξτε τη ζάχαρη. Πιέστε με τις παλάμες σας για να πάρει όμορφο σχήμα.Κόψτε με ένα κοπίδι ζαχαροπλαστικής λωρίδες πάχους 2 εκ. και μήκους 7 εκ. από το κάθε φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη.

Βήμα 2

Βάλτε στο κέντρο κάθε λωρίδας από 1 λουκούμι και τυλίξτε ολόγυρα, σχηματίζοντας ένα μικρό ρολό. Βάλτε το στο ταψί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα λουκούμια. Πασπαλίστε με ζάχαρη.

Βήμα 3

Ψήστε τα μπισκοτολούκουμα για 10′, βάζοντας το ταψί στην πάνω σχάρα του φούρνου.

Βήμα 4

Αποσύρετέ τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 15΄. Ξαναβάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά για σχεδόν 12΄. Απομακρύνετε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα λουκούμια να κρυώσουν σε σχάρα.

Ιδέα!

Φυλάξτε τα σε αεροστεγές κουτί αν δεν τα σερβίρετε αμέσως.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για το φύλλο
1 πακέτο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη

Για τη γέμιση
25 τεμ. μπουκίτσες λουκούμια
Ζάχαρη (για πασπάλισμα)

Δεν έτυχε…Πέτυχε!