Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού

Μπουγάτσα με άρωμα πορτοκαλιού

40 λεπτά
Μέτριας Δυσκολίας
Για 10 άτομα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Για 10 άτομα

Βήμα 1

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνετε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα. Μόλις πήξει την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το λικέρ πορτοκαλιού και τα 150 γρ. λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε να λιώσει καλά το βούτυρο και να γίνει η κρέμα ομοιογενής. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε με το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνετε (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε την κρύα κρέμα σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. Γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο και κολλάτε με λίγο νερό τις άκρες.

Βήμα 3

Ψήνετε την μπουγάτσα στους 200°C για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο. Πασπαλίζετε την μπουγάτσα με κανέλλα και ζάχαρη, την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή ή κρύα. Γαρνίρετε με φετάκια πορτοκαλιού.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη
βούτυρο γάλακτος 150 γρ. λιωμένο για την κρέμα
και 50 γρ. επιπλέον για τα φύλλα
φρέσκο γάλα 1½ λίτρο (6 φλιτζάνια)
ζάχαρη 1 φλιτζάνι (200 γρ.)
αλάτι λίγο
βανίλιες σκόνη 2
σιμιγδάλι ψιλό 200 γρ.
πορτοκάλι 1 (το ξύσμα του)
λικέρ πορτοκαλιού (κουαντρό ή γκραν μαρνιέ) 2 κουτ. της σούπας
κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γλυκές