Μπουγάτσα με κρέμα και μαρμελάδα

Μπουγάτσα με κρέμα και μαρμελάδα

30 λεπτά
Για 12 μπουγάτσες
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1 Ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: βράζετε 1 λίτρο γάλα μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού. Όταν κάψει, ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα και την αποσύρετε από τη φωτιά. Αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 2

Στρώνετε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας σε ένα ορθογώνιο ταψί. Απλώνετε από πάνω την κρέμα ομοιόμορφα και καλύπτετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζετε τις άκρες που περισσεύουν και τις κολλάτε με λίγο νερό για να κλείσετε την κρέμα.

Βήμα 3

Χαράζετε την μπουγάτσα σε τριγωνικά κομμάτια. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C 30΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να φουσκώσει. Πασπαλίζετε κατόπιν με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε τα τριγωνικά κομμάτια με γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα Βουτύρου ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
1 ½ lt γάλα
160 γρ. ζάχαρη
η φλούδα 1 λεμoνιού
120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
6 αυγά
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα από γλυκόξινα φρούτα για το σερβίρισμα
κανέλα και ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα