Μπουρεκάκια με κιμά (κρεατοπιτάκια)

Μπουρεκάκια με κιμά (κρεατοπιτάκια)

40 λεπτά
Για 24 μπουρεκάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια και την πιπεριά 5’-6’, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 30’-35’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αποσύρετε τον κιμά από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα τυριά και το αυγό και ανα- κατεύετε.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 λωρίδες, βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας 2 κουταλιές γέμιση και βουτυρώνετε το υπόλοιπο κομ- μάτι της. Τυλίγετε σε ρολά και τα βουτυρώνετε κι απ’ έξω.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί, σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε τα ρολά 25’-30’ στο φούρνο στους 180ο C, μέχρι να ροδίσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
400 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
200 γρ. φέτα κομματιασμένη
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 αυγό χτυπημένο
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο