Μπουρεκάκια με μήλα, αχλάδια και κανέλα

Μπουρεκάκια με μήλα, αχλάδια και κανέλα

Γιια 16 μπουρεκάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Σιγοβράζουμε τα μήλα, τα αχλάδια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αν έχουν βγάλει πολλά υγρά, διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε 3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας. Απλώνουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το χαράζουμε στη μέση κατά μήκος και έπειτα σε 4 κομμάτια κατά πλάτος, ώστε να έχουμε συνολικά 8 κομμάτια. Βάζουμε από λίγη γέμιση σε κάθε κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγουμε σε ρολό, φροντίζοντας να αλείψουμε πρώτα με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και να μην φύγει το περιεχόμενο.

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσίσουν. Σερβίρουμε αφού πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
3 μήλα σε κυβάκια
2 αχλάδια σε κυβάκια
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
3 κουτ. σούπας βούτυρο
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα