Nηστίσιμα πιτάκια με ρεβίθια & κουκουνάρια

Nηστίσιμα πιτάκια με ρεβίθια & κουκουνάρια

Για 20-25 πιτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με το κουκουνάρι, το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό. Αφήνουμε τα φύλλα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως και τα κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ. Τις χωρίζουμε ανά δύο, τη μία πάνω στην άλλη, και τις αλείφουμε με το αβγό ελαφρά χτυπημένο. Βάζουμε στην άκρη κάθε διπλής λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα των ρεβιθιών και διπλώνουμε σε τρίγωνα σε όλο το μήκος τους.

Βήμα 2

Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας. Για τη σάλτσα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κύμινο, το σκόρδο, το αλεύρι και τον ντοματοπελτέ.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Σερβίρουμε τα πιτάκια ζεστά πάνω στη σάλτσα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 φλ. Ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης, βρασμένα μαζί με 1 κρεμμύδι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο και πολτοποιημένα με το γουδί
  • 3 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σά λτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 φλ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι