Νηστίσιμα τρίγωνα πατατοπιτάκια με κάρυ, κουρκουμά και μαυροκούκι

Νηστίσιμα τρίγωνα πατατοπιτάκια με κάρυ, κουρκουμά και μαυροκούκι

Για 6-8 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάλτε τα φύλλα κρούστας από την κατάψυξη και αφήστε τα να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε στο ελαι- όλαδο το ξερό κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν, προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυ- δάκια και τους σπόρους από το κύμινο ώστε να βγάλουν το πικάντικο άρωμα τους. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και στο τέλος προσθέτετε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανα- κατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 2

Σε μια επιφάνεια εργασίας τοποθετείτε τα φύλλα κρούστας και τα κόβετε σε 4 λωρίδες κατά μήκος της μεγάλης πλευράς τους. Παίρνετε μία λωρίδα φύλλου και με τη βοήθεια ενός πινέλου την αλείφετε με ελαιόλαδο. Βάζετε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας όχι πολύ γεμάτη από τη γέμιση και κλείνετε το φύλλο σε τρίγωνο. Συνεχίζετε να τυλίγετε το φύλλο μέχρι να τελειώσει η λωρίδα και να κλείσει καλά το πιτάκι. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση. Αραδιάζετε τα πι- τάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφετε με λίγο νερό.

Βήμα 3

Πασπαλίζετε με το μαυροκούκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αποσύρετε από τον φούρνο και μεταφέρετε τα πατατοπιτάκια σε μια πιατέλα

  • 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη, 450γρ.
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαυροκούκι

Για τη γέμιση

  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι ψιλοτριμμέν
  • ο 1 κ.γ. κουρκουμά 1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σπόρους
  • ½ κ.γ. κάρυ αλάτι & πιπέρι.