Πακετάκια με σολομό, σέλερυ και σάλτσα άνηθου

Πακετάκια με σολομό, σέλερυ και σάλτσα άνηθου

25 λεπτά
Για 8 άτομα
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Δημοσιεύτηκε στον “Γαστρονόμο”

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε μια κουταλιά ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέλερυ για 3 – 4 λεπτά. Απλώνετε ένα παραδοσιακό φύλλο και τοποθετείτε στη μια του άκρη ένα φιλέτο σολομού και το αλατοπιπερώνετε. Βάζετε από πάνω μία κουταλιά από το μείγμα με το σέλερυ.

Βήμα 3

Τυλίγετε το φύλλο γύρω από το σολομό, ώστε να φτιάξετε ένα πακετάκι. Αλείφετε εξωτερικά με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Βήμα 4

Ψήνετε τα πακετάκια για 20 – 25 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανά). Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα άνηθου και μικρές πατατούλες φούρνου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 πακέτο Παροδοσιακό φύλλο για πίτες Χρυσή Ζύμη
120 ml ελαιόλαδο
8 φιλέτα σολομού χωρίς την πέτσα (200 γρ. περίπου το καθένα)
6 κλωνάρια σέλερυ κομμένα σε φετούλες ½ εκ.
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
300 ml γιαούρτι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πράσινο πιπέρι
μικρές πατατούλες φούρνου για το σερβίρισμα
4 κ. σουσάμι για το πασπάλισμα