Palmiers- Γυαλάκια

Palmiers- Γυαλάκια

Για 25-30 γυαλάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας. Περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνεια της σφολιάτας. Απλώνουμε με ένα πινέλο το βούτυρο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τη ζάχαρη και την κανέλα αφήνοντας 2 εκ. κενό στις άκρες.
Πιέζουμε με τον πλάστη όλη την επιφάνεια για να κολλήσει καλά η ζάχαρη στη σφολιάτα μας. Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά, σε ρολό, μέχρι τη μέση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και από την άλλη πλευρά μέχρι να ενωθούν τα δύο ρολά στη μέση. Κόβουμε σε μικρά μπισκοτάκια 1 εκ. και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Βήμα 3

Ψήνουμε για15-20 λεπτά.  Σερβίρουμε με άχνη και φύλλα δυόσμου. Εναλλακτικά μπορούμε να τα βυθίσουμε σε κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα και να τα αφήσουμε να κρυώσουν.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • φύλλα δυόσμου
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη