Πασχαλινή τάρτα με λευκή σοκολάτα

Πασχαλινή τάρτα με λευκή σοκολάτα

Για 1 μακρόστενη ταρτιέρα
μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώνετε τη ζύμη κουρού σε βουτυρωμένη ταρτιέρα καλύπτοντας τα τοιχώματά της και κόβετε όση ζύμη περισσεύει. Την καλύπτετε με χαρτί φούρνου και ξερά φασόλια και την ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Βήμα 2

Αφαιρείτε τα ξερά φασόλια και το χαρτί φούρνου, και την αφήνετε να κρυώσει. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και προσθέτετε ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το ρίχνετε στη ζύμη.

Βήμα 3

Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα (περίπου 1 με 1,5 ώρα). Γαρνίρετε με τα ζαχαρωτά αβγουλάκια και , αν θέλετε, με τριμένη λευκή σοκολάτα, και σερβίρετε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
200 γρ λευκή σοκολάτα
2 κ. σούπας τριμμένη λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)
300 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
ζαχαρωτά αβγουλάκια για γαρνίρισμα (θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερμάρκετ)