Πάστα φλόρα

Πάστα φλόρα

50 λεπτά
Για 6 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 εκ. και απλώνετε τη ζύμη πιέζοντας καλά ώστε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβετε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει και την κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2

Τρυπάτε τη ζύμη της βάσης με πιρούνι, τοποθετείτε πάνω της μια λαδόκολλα (και από πάνω όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνετε χωρίς γέμιση για 15΄. Ζεσταίνετε σε μικρό κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με το λικέρ ανακατεύοντας καλά. Αφήνετε να κρυώσει και απλώνετε τη μαρμελάδα στη ζύμη.

Βήμα 3

Από τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη, κόβετε μακρόστενες λωρίδες. Καλύπτετε την επιφάνεια της τάρτας χιαστί. Αλείφετε τη ζύμη κουρού με τον κρόκο του αυγού και ψήνετε για 15΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.

Δείτε τις τεχνικές για τέλειες τάρτες με ζύμη κουρού, στο βίντεο που έφτιαξε η Χρυση Ζύμη:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα: 1 φλιτζάνι
λικέρ φρούτου:  2 κουταλιές της σούπας
κρόκος αυγού:  1 για το άλειμμα (παραλείψτε το εφόσον νηστεύετε)