Παστουρμαδόπιτα

Παστουρμαδόπιτα

50 λεπτά
Για ένα ταψί 25-35 εκ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Παστουρμαδόπιτα

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C στον αέρα. Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κασέρι. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση (αφού έχουμε αφαιρέσει το κοτσάνι) και τις στύβουμε μέσα σε ένα μπολ. Θέλουμε να φύγουν όλα τα ζουμιά και τα σποράκια τους. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη και σκουπίζουμε τις ντομάτες με ένα χαρτί ώστε να φύγει η υγρασία. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά. Προσθέτουμε στο μπολ ελαιόλαδο, πολύ πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε

Βήμα 2

Σε ένα ταψάκι (25 * 35 εκ.) που έχουμε βάλει λαδόκολλα, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά (αφήνουμε λίγο κενό στις άκρες από την σφολιάτα για να κολλήσει από πάνω η άλλη σφολιάτα) Αλείφουμε με το αυγό γύρω-γύρω από την σφολιάτα Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και πατάμε καλά με ένα πιρούνι να κολλήσουν οι άκρες. Θέλουμε να κολλήσουν καλά τα φύλλα για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο

Βήμα 3

Αλείφουμε από πάνω με το υπόλοιπο αυγό και τρυπάμε προσεκτικά με ένα μαχαίρι το πάνω φύλλο της πίτας. Με αυτό τον τρόπο βγαίνουν οι υδρατμοί κατά το ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο από πάνω την παστουρμαδόπιτα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τον δυόσμο και σερβίρουμε μαζί με την πίτα μας.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 8 φέτες παστουρμά
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 φύλλα δυόσμου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή  Ζύμη
  • λίγο λάδι για άλειμμα
  • 1 αυγό
  • παπαρουνόσπορος

Για την σως γιαουρτιού

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • φύλλα δυόσμου
  • ελαιόλαδο