Πατατόπιτα με μπέικον & γραβιέρα Κρήτης

Πατατόπιτα με μπέικον & γραβιέρα Κρήτης

80 λεπτά
Yλικά για 8 άτοµα
Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισµένο νερό για 25΄.Τις στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε µε τα χτυπηµένα αυγά και αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα µεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε τα µισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο µε βούτυρο. Φροντίζετε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.

Βήμα 3

Απλώνετε πάνω στα φύλλα το µπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις µισοβρασµένες πατάτες ρίχνοντας ανάµεσα αρκετό από το µείγµα µε το τυρί και τα αυγά.

Βήμα 4

Καλύπτετε µε τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώ- νοντας καλά. Διπλώνετε προς τα µέσα τα φύλλα που περισσεύουν φτιάχνοντας έναν «κόθρο». Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας µε βούτυρο και ψήνετε 55΄- 60΄ στους 180-200° C µέχρι να ροδίσει.

Ιδέα

Για πιο ωραία εµφάνιση πασπαλίζετε την επιφάνεια της πίτας µε σουσάµι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
1 κιλό πατάτες
250 γρ. µπέικον σε φέτες
380 γρ.γραβιέρα Κρήτης
5 αυγά χτυπηµένα µε λίγο γάλα
130 γρ. βούτυρο
αλάτι – πιπέρι

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη