Πατατόπιτα με γραβιέρα Κρήτης

Πατατόπιτα με γραβιέρα Κρήτης

60 λεπτά
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βήμα 1

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 25’.Τις στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τη γραβιέρα σε χοντρό τρίφτη και την ανακατεύετε με τα χτυπημένα αυγά και αλατο- πίπερο.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο. Φροντίζετε να καλυφτεί ο πάτος και τα πλαϊνά του ταψιού.

Βήμα 3

Απλώνετε πάνω στα φύλλα το μπέικον και κατόπιν σε στρώσεις τις μισοβρασμένες πατάτες ρίχνοντας ανάμεσα αρκετό από το μείγμα με το τυρί και τα αυγά.

Βήμα 4

Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα πάλι βουτυρώνοντας καλά. Διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν φτιάχνοντας έναν κόθρο. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με βούτυρο και ψήνετε 55’-60’ στους 180-200° C, μέχρι να ροδίσει.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο Xρυσή Ζύμη
1 κιλό πατάτες
250 γρ. μπέικον σε φέτες
380 γρ. γραβιέρα Κρήτης
5 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα
130 γρ. βούτυρο
αλάτι όσο θέλετε
λίγο πιπέρι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες