Πικάντικα πιτάκια με κάρυ & ανθότυρο

Πικάντικα πιτάκια με κάρυ & ανθότυρο

Για 25-30 πιτάκια
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και το πιέζετε με το χέρι σας μέχρι να γίνει αλοιφή. Ρίχνετε άφθονο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το κύμινο, το κάρυ και τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλατίζετε και ρίχνετε το αυγό και το γιαούρτι. Ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 2

Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε τρείς λωρίδες, τις οποίες λαδώνετε και από τις δύο πλευρές. Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζετε μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση, τυλίγετε σε τριγωνάκι και το τοποθετείτε σε ταψί αλειμμένο με λάδι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Αλείφετε καλά τα πιτάκια με λάδι και τα πασπαλίζετε με σουσάμι και μαυροκούκι.

Βήμα 3
Ψήνετε στους 180° C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι τα πιτάκια να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά αλλά και κρύα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

700γρ.
600 γρ. ανθότυρο, φρέσκο
100 γρ. γιαούρτι
1 κ. γλυκού κύμινο
3 κ. γλυκού κάρυ
1 αυγό
2 κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
3 κ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το άλειμμα
80 – 100 ml ελαιόλαδο
2 κ. σούπας σουσάμι
2 κ. σούπας μαυροκούκι