Πιπερόπιτα

Πιπερόπιτα

Για ένα μεγάλο ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Πλένουμε καλά όλες τις πιπεριές και τις καθαρίζουμε από τους σπόρους τους. Στη συνέχεια, τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέσα σε αυτό τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 8 – 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Αν το μείγμα μας έχει υγρά, τα στραγγίζουμε.

Βήμα 2

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει πριν ρίξουμε μέσα τη γαλοπούλα και το τυρί. Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο ταψί και βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους. Τα απλώνουμε πάνω σε μία επίπεδη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Βήμα 2

Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού με 5 φύλλα κρούστας, τα οποία λαδώνουμε με πινέλο ένα-ένα. Από πάνω τοποθετούμε 1 ακόμη φύλλο χωρίς να το λαδώσουμε και αδειάζουμε πάνω του τη γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με μαυροσούσαμο και τη χαράζουμε όπως θέλουμε με ένα μαχαίρι (το μαχαίρι να μην φτάνει μέχρι κάτω). Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, μεσαίου μεγέθους
4 πράσινες πιπεριές
4 πορτοκαλί πιπεριές
4 πιπεριές κέρατο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1½ φλιτζ. (περίπου)
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
250 γρ. καπνιστή
γαλοπούλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
400 γρ. καπνιστό τυρί, τριμμένο
μαυροσούσαμο (προαιρετικά)