Πίτα με αρνάκι και μυζήθρα

Πίτα με αρνάκι και μυζήθρα

Για 1 ταψί
Μέτριας Δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας Δυσκολίας

Βήμα 1

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με ρίγανη. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά βούτυρο και τηγανίζετε το κρέας μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Βήμα 2

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το ανακατεύετε με το λάδι. Αλείφετε ένα ταψί, διαμέτρου 25 εκ., με λίγο από το μείγμα αυτό και απλώνετε στον πάτο του τα μισά φύλλα, αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν. Στρώνετε το 1/3 της μυζήθρας πάνω στο φύλλο και από πάνω το μισό κρέας με τα κρεμμυδάκια. Συνεχίζετε με τη δεύτερη δόση μυζήθρας, προσθέτοντας το υπόλοιπο κρέας και κρεμμυδάκια και τέλος καλύπτετε με την υπόλοιπη μυζήθρα. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού και λιωμένου βούτυρου.

Βήμα 3

Στρώνετε πάνω από τη γέμιση τα υπόλοιπα φύλλα, σχηματίζοντας γύρω γύρω έναν κόθρο με τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί. Χαράζετε την πίτα ακτινωτά και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 1 ½ ώρα περίπου στους 180°C.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

8 χωριάτικα φύλλα Xρυσή Ζύμη
1 κιλό αρνάκι ψαχνό
1 κιλό μαλακή μυζήθρα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
αλάτι όσο θέλετε
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές
Πίτες