Πίτα με μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριά και λουκάνικα

Πίτα με μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριά και λουκάνικα

Προετοιμασία: 15' / Ψήσιμο:45'
Για 6 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το λουκάνικο, σοτάρουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε τα μα- νιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για ακόμη 7 λεπτά. Απο- σύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοι- όμορφα. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό.

Βήμα 3

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στην πιο χαμηλή σχάρα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 πιπεριά πράσινη, σε μικρά καρέ
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
  • 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο ή 1κ.γ. αποξηραμένο
  • 6 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι για την επάλειψη:1 κρόκο αβγού με 1 κ.γ. νερό