Πίτα με Ξινομυζήθρα και Μανιτάρια σε Χωριάτικο Φύλλο Χρυσή Ζύμη

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
01/03

 

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Καθαρίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανάκι. Περνάμε μία πλατιά και σχετικά ρηχή κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι με τη σκελίδα του σκόρδου (δηλαδή: την πιέζουμε να βγάλει τον χυμό της γύρω-γύρω στο σκεύος). Ό,τι μείνει από το σκόρδο το πετάμε.

 

Βάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ½ φλιτζ.ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Αφού περάσουν 5 λεπτά, προσθέτουμε τοn μαϊντανό και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν, ρίχνουμε το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε πάλι να στεγνώσει εντελώς το φαγητό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση. Προσθέτουμε θρυμματισμένη την ξινομυζήθρα και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε τα φύλλα από τη συσκευασία τους και τα ανοίγουμε σε μία επίπεδη επιφάνεια. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

 

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε μέσα 4 από τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνουμε ένα-ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι, φροντίζοντας να μην φτάνουμε μέχρι κάτω και αλείφουμε την επιφάνεια με το γάλα. Ψήνουμε την πίτα για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΤΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

* Για να βαθμολογήσετε τη συνταγή θα πρέπει να αποδεχτείτε τα cookies προτιμήσεων.
Κάντε click εδώ για να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας.