Πίτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και καλαμπόκι

Πίτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και καλαμπόκι

50 λεπτά
Για ένα ταψί 26εκ
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Αφήνουμε τα φύλλα ολικής άλεσης εκτός κατάψυξης μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βράζουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τον δυόσμο και τα τυριά. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αβγό με το γιαούρτι κι ενώνουμε με το μείγμα των μυρωδικών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε λίγο, μέχρι το βού τυρο να λιώσει.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε το ένα φύλλο ολικής άλεσης, λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα άλλα δύο. Αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο. Λαδώνουμε και συνεχίζουμε με τα δύο άλλα φύλλα. Σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το δεύτερο αβγό με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την πίτα σε κομμάτια βαθιά, αλλά όχι τελείως.

Βήμα 4

Ψήνουμε για 50΄.  Αφήνουμε την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 200 γρ. καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 αβγό
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 αβγό για το ψήσιμο