Πίτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και πιπεριές

Πίτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και πιπεριές

Για 8 άτομα
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Γέμιση: Σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ροδίζουμε τα κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σοταριστούν καλά μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά η γέμιση. Ρίχνουμε τα αβγά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα από το Χωριάτικο φύλλο Ολικής Άλεσης Χρυσή Ζύμη, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Ρίχνουμε τη γέμιση, ισιώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα μεταξύ τους. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Tip

Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση προσθέτουμε στη γέμιση λίγο τριμμένο πεκορίνο.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • έ.π. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων

    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές, σε λεπτές φέτες
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 αβγά, χτυπημένα
  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι