Πίτα ολικής άλεσης με μανιτάρια & κόκκινες πιπεριές

Πίτα ολικής άλεσης με μανιτάρια & κόκκινες πιπεριές

Για 4 άτομα
Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Εύκολη

Βήμα 1

Βγάζουμε το χωριάτικο φύλλο ολικής άλεσης από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε για μερικά ακόμη λεπτά. Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Περιμένουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους. Αφήνουμε το μίγμα μας να κρυώσει.

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε τα τυριά μας, τριμμένα ή ψιλοκομμένα, μαζί με το αυγό και τα προσθέτουμε στο μίγμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε 4 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Προσθέτουμε τη γέμιση, και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Δεν ξεχνάμε να τα λαδώσουμε ενδιάμεσα.

Βήμα 3

Κλείνουμε τις άκρες και ραντίζουμε με λίγο νερό για να γίνει η πίτα μας τραγανή. Λαδώνουμε λίγο στη μέση και περισσότερο στις άκρες. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

TIP

Μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι στη γέμιση για να τραβήξει τα υγρά και να έχουμε μια ωραία τραγανή πίτα.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Κόκκινες πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε καρέ
  • 500 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
  • 150 γραμμ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 300 γραμμ. γέτα τριμμένη
  • 1 Αυγό
  • Μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι 200ml
  • Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων ολικής άλεσης