Πίτα Ολικής ‘Αλεσης με βλίτα, ντοματίνια & φέτα

Πίτα Ολικής ‘Αλεσης με βλίτα, ντοματίνια & φέτα

Για στρογγυλό ταψί 26-28εκ
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180°C. Ζεσταίνουμε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα βλίτα και τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους. αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. ρίχνουμε τα μυρωδικά, τη φέτα, τα αυγά και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. απλώνουμε τα μισά φύλλα ολικής άλεσης καλά λαδωμένα, σε στρογγυλό ταψί (26–28 εκ.) που έχουμε λαδώσει. αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε με κουτάλι.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνουμε κόθρο και αφαιρούμε ό,τι περισσέψει στις άκρες. λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας. πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι και ψήνουμε για 40–45 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • 4 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό βλίτα βρασμένα
  • 400 γρ. φέτα μαλακή
  • 1 κ. σούπας άνηθο
  • 1 κ. σούπας μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ντοματίνια κομμένα στα δυο (ή στα 4 αν είναι μεγάλα)
  • 2 αβγά (χτυπημένα)
  • 2 – 3 κ. σούπας φρυγανιά
  • 1 κ. σούπας μαυροκούκι και σουσάμι