Πιταρούδια με χόρτα και φορμαέλα

Πιταρούδια με χόρτα και φορμαέλα

70 λεπτά
16 πιταρούδια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Πλένετε τα χόρτα, τα καθαρίζετε και τα τρίβετε με αλάτι για να βγάλουν τα νερά τους. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 8 δίσκους (χρησιμοποιείτε κουπ πατ ή μεγάλο ποτήρι) και τους τοποθετείτε σε 2 λαδωμένα ταψιά. Τρυπάτε τους δίσκους σε διάφορα σημεία με πιρούνι και τους ψήνετε για 10’ (χωρίς γέμιση).

Βήμα 2

Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα χόρτα, τα μυρώνια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά τους. Μοιράζετε το μείγμα των χόρτων πάνω στα σφολιατάκια και από πάνω απλώνετε λεπτές φέτες φορμαέλας. Ψήνετε τα πιταρούδια στο φούρνο για 10’ στους 200 °C μέχρι να λιώσει η φορμαέλα και να ροδίσει η σφολιάτα στις άκρες.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
400 γρ. φορμαέλα Αράχωβας κομμένη σε λεπτά φετάκια
300 γρ. χόρτα (λάπαθα, σέσκουλα και καυκαλήθρες)
1 ματσάκι μυρώνια πλυμένα, ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Καλαμάτας
και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο