Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί

Πλεξούδες γεμιστές με πολύχρωμες πιπεριές και τυρί

1 ώρα και 20 λεπτά
Για 2 πλεξούδες (6-8 άτομα)
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Σοτάρετε τις πιπεριές στο λάδι να μαλακώσουν καλά. Αφήνετε να κρυώσουν και τις χωρίζετε σε έξι μέρη. Ανακατεύετε τα τυριά με τη λιαστή ντομάτα και το μαϊντανό. Χωρίζετε το μίγμα σε έξι μέρη. Στρώνετε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο και κόβετε το καθένα κατά πλάτος σε τρεις λωρίδες. Παίρνετε μία μία τις λωρίδες και απλώνετε ένα μέρος από το μίγμα του τυριού παντού, αφήνοντας 1εκ. περιθώριο στις άκρες.

Βήμα 2

Τοποθετείτε ένα μέρος από τις χρωματιστές λωρίδες πιπεριάς στην άκρη της σφολιάτας, κατά μήκος και πάνω από το μίγμα τυριών. Αλείφετε τις άκρες κάθε λωρίδας σφολιάτας με νερό και τυλίγετε σε ρολό ξεκινώντας από τη φαρδιά πλευρά. Πιέζετε τις άκρες να κλείσουν. Παίρνετε τρεις λωρίδες από τη μία πλευρά και τις πιέζετε να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους. Πλέκετε τις λωρίδες σε πλεξούδα, πιέζοντας τις άλλες άκρες στο τέλος για να κολλήσουν. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τις άλλες τρεις λωρίδες.

Βήμα 3

Τοποθετείτε τις δύο πλεξούδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις αλείφετε με κρόκο αβγού και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 55-60 λεπτά στη χαμηλή σχάρα του φούρνου. Παραλλαγή Η γέμιση μπορεί να γίνει με ψητές λωρίδες μελιτζάνας, 150γρ. φέτα και 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Σφολιάτα βουτύρου Χρυσή Ζύμη
1 μικρή πράσινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
100γρ. ανθότυρο τριμμένο
75γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
4 λιαστές ντομάτες (σε λάδι), ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας νερό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλμυρές