Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

Για ένα ταψί
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε το εσωτερικό τους σε κύβους. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, το γιαούρτι, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σιμιγδάλι.

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια, τους κύβους του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά. Εν τω μεταξύ, εμείς σιγοβράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα για περίπου 8-10’. Στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε το μίγμα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (200˚C) για περίπου 40’-45’.

Βήμα 3

Βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει. Αφήνουμε να απορροφηθεί και η ποτροκαλόπιτά μας είναι έτοιμη.

Δείτε την τεχνική σιροπιάσματος στο ειδικό βίντεο που εφτιαξε η Χρυσή Ζύμη:

1 συσκευασία Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη
3 πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους
2 φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γιαούρτι
1 φλιτζ. καρύδια
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. νερό
5 αβγά
1 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια βανίλιας

Για το σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
Φλούδα 1 πορτοκαλιού