Πουγκάκια με ανοιξιάτικα λαχανικά

Πουγκάκια με ανοιξιάτικα λαχανικά

65 λεπτά
Για 16 πουγκάκια
Προετοιμασία: 30' • Ψήσιμο: 35' • Mέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Προετοιμασία: 30' • Ψήσιμο: 35' • Mέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα µανιτάρια 4΄- 5΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεµµυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισµα 4΄-5΄ ακόµη, µέχρι τα λαχανικά να µαλακώσουν.

Βήμα 2

Αποσύρετε το µείγµα από τη φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να κρυώσουν. Κατόπιν προσθέτετε το καπνιστό µπέικον ψιλοκοµµένο και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Κόβετε κάθε φύλλο ζύµης στη µέση. Τοποθετείτε στο κέντρο του κοµµατιού 1-2 κουταλιές της σούπας γέµιση. Διπλώνετε τις άκρες του φύλλου προς το κέντρο, κλείνετε µέσα τη γέµιση και στρίβετε ελαφρά το φύλλο. Φτιάχνετε µε τον ίδιο τρόπο 15 ακόµη πουγκιά. Δένετε τα πουγκάκια µε σπάγκο και τα αλείφετε µε λάδι.

Βήμα 4

Τα ψήνετε µέχρι να ροδίσουν, 20΄-25΄ περίπου.

Ιδέα

Προσθέτετε στη γέµιση και ένα πικάντικο τυρί (κεφαλογραβιέρα) σε κυβάκια και, αν θέλετε, κάποιο φρέσκο µυρωδικό ψιλοκοµµένο (µαϊντανό, άνηθο).

Δείτε τεχνικές και μυστικά για τέλεια πουγκάκια από τη Χρυσή Ζύμη στο παρακάτω βίντεο:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη
250 γρ. πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κοµµατάκια
250 γρ. µανιτάρια σε φετάκια
6 φρέσκα κρεµµυδάκια σε ροδέλες
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
6 φετάκια καπνιστό µπέικον (ψαχνό)
αλάτι - πιπέρι

Όμορφες σπιτικές στιγμές απόλαυσης και ζεστασιάς!

Χρυσή Ζύμη