Πουγκάκια με κοτόπουλο και λαχανικά

Πουγκάκια με κοτόπουλο και λαχανικά

45 λεπτά
Για 20 - 24 πουγκάκια
Μέτριας δυσκολίας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Μέτριας δυσκολίας

Βήμα 1

Ζεματίζετε τα πράσινα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν. Επειτα, κόβετε σε λεπτές κορδελίτσες με τις οποίες θα δέσετε αργότερα τα πουγκάκια. Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια και τον κιμά και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και βράζετε τον κιμά για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνετε την ντομάτα, τα καρότα, την πατάτα, λίγο αλάτι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Προς το τέλος, προσθέτετε το καλαμπόκι και βράζετε πάλι, μέχρι να πιει τα υγρά του. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Ρίχνετε στο μείγμα τη φρυγανιά, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε τα υλικά.

Βήμα 3

Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 4 κομμάτια, σε σχήμα σταυρού. Παίρνετε δύο κομμάτια και τα τοπθετείτε το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα τα αλείψετε με ελαιόλαδο. Βάζετε ένα κουτάλι γέμιση στη μέση και τα κλείνετε σε πουγκάκια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Τα βάζετε σε ένα ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 170° C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4

Δένετε με τις κορδελίτσες φρέσκου κρεμμυδιού τα πουγκάκια. Αφού κρυώσουν, σερβίρετε σε μια πιατέλα.

Δείτε τεχνικές και μυστικά για τέλεια πουγκάκια από τη Χρυσή Ζύμη στο παρακάτω βίντεο:

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη
600 γρ. κιμάς γαλοπούλας
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
τα πράσινα φύλλα από 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 φλιτζ. καλαμπόκι
1 κ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
1 φλιτζ. γραβιέρα, τριμμένη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
λίγο αλάτι